Bedankt voor uw melding!

We hebben uw melding over uw vochtprobleem goed ontvangen.

Hoe gaat het nu verder?

 • Vochtprobleem melden

  Meld uw vochtprobleem bij Vocht- en schimmelexpert Den Haag.

 • We maken een afspraak voor een onderzoek

  Uiterlijk twee dagen na uw melding bellen wij u om een afspraak in te plannen.

 • Wij komen langs voor onderzoek

  Een onafhankelijke vochtexpert komt een a twee keer langs om uw vochtprobleem te onderzoeken.

 • Rapport met toelichting en oplossingen

  Uiterlijk drie weken na het laatste onderzoek ontvangt u en uw woningcorporatie het rapport. Hierin staan de oorzaken van het vochtprobleem en het advies om deze op te lossen.

 • Oplossingen worden doorgevoerd

  Samen met uw woningcorporatie worden onze adviezen in uw woning opgevolgd.

 • Nazorg: werkt de oplossing?

  Op verzoek van de woningcorporatie bellen wij u na drie maanden om vragen over het rapport te beantwoorden en om te kijken of de oplossing heeft geholpen.

Veelgestelde vragen

Sinds februari 2020 is ingenieursbureau Cauberg Huygen de onafhankelijke vocht- en schimmelexpert voor de gemeente Den Haag. Zij hebben meerdere experts in dienst die jarenlange ervaring hebben in het onderzoeken van oorzaken van vochtproblemen. Zij weten dus hoe je deze problemen moet oplossen. Op de pagina Over deze site leest u meer over dit bedrijf.

Via de button ‘Vochtprobleem melden’ op deze site kunt u uw vochtprobleem bij ons melden. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact op om een afspraak te maken. Voorwaarde is wel dat u eerst het vochtprobleem bij uw woningcorporatie gemeld heeft, u samen met de woningcorporatie aan een oplossing gewerkt heeft en het vochtprobleem toch blijft bestaan.

Het onderzoek in uw woning duurt meestal twee uur. Drie weken na het laatste onderzoek sturen wij u en de woningcorporatie het rapport per e-mail toe. Op de pagina Ons stappenplan leest u alle stappen die wij met u doorlopen.

De kosten voor het onderzoek en het rapport worden vergoed door de gemeente Den Haag. De bewoner hoeft dus niets te betalen.

De vochtexpert kan de bouwmuren, de isolatie of het ventilatiesysteem onderzoeken. Ook kunnen wij twee weken lang vocht in uw woning meten. Wat en hoe wij onderzoeken hangt af van de vochtplek in uw woning. Ieder onderzoek is dan ook net iets anders. Wij vragen u in ieder geval het vochtprobleem uitgebreid te omschrijven en toe te lichten. Ook vragen wij u hoe u de woning verwarmd en ventileert, en hoeveel vocht u in de woning produceert.

Het rapport wordt zowel aan de bewoner als aan de woningcorporatie per e-mail verstuurd.

Vragen over het rapport stelt u in eerste instantie aan de woningcorporatie. Kunnen zij uw vraag niet beantwoorden? Dan vragen zij ons om contact met u op te nemen.

De vochtexperts die bij u thuis komen houden zich aan ons coronaprotocol. Uw gezondheid en die van onze medewerkers staat voorop! Heeft u of uw huisgenoot, of een van onze medewerkers ziekte- of verkoudheidsklachten? Dan gaat het bezoek niet door. Tijdens het bezoek schudden wij geen handen, houden wij 1,5 meter afstand en dragen wij handschoenen tijdens het werk. Onze medewerkers mogen een onderzoek stoppen als u of uw medebewoners zich niet aan deze regels houden.

Voelt u zich toch niet prettig bij een bezoek aan uw woning? Dan kunt u deze altijd afzeggen. We maken dan een andere afspraak.